top of page

Piața de muncă și recrutarea, după COVID-19

Care sunt oportunitățile din piața forței de muncă și cum beneficiez de ele? _ CONCLUZIILE SESIUNII NR. 1 DIN SERIA CONVERSAȚIILOR ANGAJEZ 45+



Care este impactul psihologic și social pe care îl are perioada Corona Virus asupra noastră, fie că suntem angajatori sau candidați? Ce repercusiuni practice se creează, pe măsură ce din ce în ce mai multe companii sunt afectate iar incertitudinea și anxietatea cresc, pe piața de muncă?

În prima conversație din seria întâlnirilor dedicate Candidaților 45+ am căutat răspunsuri, cu Gina Matei, coach de carieră (Viitorul meu) ca moderator, și Luiza Banyai - Profesionist HR și Leonard Rizoiu - Recruiter și Managing Partener (Viitorul meu), ca invitați.

Experiența comună a specialiștilor și a candidaților a pus în lumină câteva moduri în care vă puteți pregăti mai bine să faceți față provocărilor post-pandemie.

Personal Branding

Brandul personal nu este, așa cum cred mulți, ceva rezervat liderilor și celebrităților. E un demers de stabilire a identității recomandat oricărui profesionist, indiferent de domeniu, și în această perioadă mai mult ca oricând.

  • Pentru face o impresie bună în fața unui angajator, și nu numai, este esential să poți spune, pe scurt și fără ezitare, cine ești, ce știi să faci și ce îți dorești.

  • Răspunsurile la toate aceste întrebări trebuie să fie autentice. Autenticitatea, dublată de o atitudine deschisă și un libaj non-verbal pozitiv, ajută foarte mult în discuțiile cu recrutorii.

  • „Brandul” personal este bine să includă și un set de valori pe care să le poți pune alături de cele transmise de angajator. Ca exemplu, dacă ești o persoană ambițioasă, preocupată de performanță, te vei potrivi bine cu o companie inovatoare, în creștere pe piață. Dacă ai valori umaniste, locul tău ar putea fi într-o companie cu impact social puternic.

Recrutare

Angajatorii folosesc mediul online și rețelele sociale pentru a afla mai mult sau pentru a valida profilul candidaților. Prezența în social media este importantă pentru angajatori și cântărește mult în decizia de recrutare.

  • LinkedIn este cea mai importantă platformă socială, datorită specificului său business.

  • Experții HR analizează elemente cum ar fi profilul tău, recomandările, conținutul postat, grupurile din care faci parte și unde ești activ, numărul de conexiuni, tipul de interacțiuni pe care îl ai.

  • Fiecare angajator își stabilește propriile criterii în ceea ce privește evaluarea unui candidat. Nu există o formulă universal valabilă. Totuși, dacă ai o activitate constantă, cu mesaje relevante, decență și profesionalism în comunicare, cu siguranță vor fi în favoarea ta.

Coaching

Direcția în care se îndreaptă mediul economic și social impune necesitatea de a folosi medii digitale cât mai mult. Așadar, abilitatea de a utiliza tehnologiile digitale în diverse forme va deveni o cerință comună,

indiferent de tipul, categoria sau natura jobului.

În concluzie, să știi care este identitatea ta de profesionist, să ți-o asumi, să o promovezi folosind LinkedIn și alte rețele sociale, să te manifești în mod constant în mediile profesiei tale și să-ți îmbunătățești competențele digitale pot face o mare diferență în cazul oricărui specialist, dar mai ales pentru candidații 45+.

La fiecare dintre conversațiile Angajez 45+ încercăm să găsim împreună răspunsuri și soluții la tema angajabilității. Subiectele vin de la „cald”, chiar din partea candidaților, iar răspunsurile cele mai bune le găsim împreună cu consilierii de carieră și recrutare care ne sunt parteneri.

În fiecare marți, între 19 mai și 16 iunie, între orele 15.00 și 17:00, vă așteptăm la un nou dialog din seria Conversații Angajez 45+.


 

articol realizat prin susținerea





Ada Lungu

PR Senior @If Magic PR


 

Dacă dorești să rămâi la curent cu noutățile din comunitate și să îți fie trimise în fiecare lună aceste informații, te invităm să te abonezi la newsletterul lunar.



Comments


bottom of page